Inspiration looks, Patroon reviews, Stoffen

Inspiration Looks: de veelzijdigheid van de Wanda Dress

De Wanda Dress van Wardrobe by Me is een geliefd patroon bij heel wat naaisters. Dit is vooral omdat het patroon echt geschikt is voor vrouwenlijven in alle vormen en maten. De Wanda dress kleedt mooi af en zit heerlijk, zonder ergens strak te zitten.  Kortom, een patroon dat je graag beter wil leren kennen.

Uniek ontwerp

Wat er opvalt aan de Wanda dress, is het ontwerp. Op het oog lijkt het een wikkeljurk maar dit geldt dus alleen voor het lijfje, niet voor de rok. Hierdoor heb je wel de mooie, afkledende look van een wikkeljurk maar niet het probleem dat je rok open kan vallen. Want dat gebeurt altijd op het verkeerde moment!

Verder zit de overslag van het lijfje echt geniaal in elkaar en heb je geen halsboord om af te werken want de afwerking zit in je patroondelen. Tijdens het naaien moet je wel echt stap voor stap de patroonbeschrijving volgen want anders kom je er niet uit. Zelf heb ik, naast de patroonomschrijving, ook de tutorial gekeken en dat is echt een aanrader als je voor de 1e keer de Wanda naait. Als je de beschrijving en tutorial goed volgt, is de Wanda niet heel lastig om in elkaar te zetten dus laat je hierdoor niet afschrikken. Iedere naaister met wat ervaring kan een Wanda Dress maken

Een jurk met veel stijlen

Verder is de Wanda Dress echt een jurk die je bij veel gelegenheden kan dragen. Met sneakers en een dikke maillot eronder is hij lekker sportief, met mooie laarzen en evt. een spijkerjasje of vestje erop kan je er prima mee op je werk verschijnen en als je hem combineert met een mooie panty en hakken, kan je zo sjiek uit eten! En uiteraard is de Wanda met korte mouwen of mouwloos een ideale zomerjurk, leuk te combineren met een slipper of hippe sandaal.

Aan de slag

Het patroon van de Wanda Dress vind je (nog) niet in de webshop van Studio Spatz maar koop je rechtstreeks bij Wardrobe by Me. Uiteraard kan je je A0 PDF bestand wel bij Studio Spatz laten printen via de printservice. En als je dan gelijk je tricot voor je Wanda bestelt, heb je alles compleet en bij elkaar in 1 zending.